12 Ocak 2022 Çarşamba

Akbulut Köyü'nde Ünlüler Geçidi...

Fotoğraf: Sunay BAKİOĞLU Arşivi

 Şairin dediği gibi: “Gömelim gel seni tarihe” desem, sığmazsın.

FOTOĞRAFTAKİLER
(Bize göre soldan sağa)
Yıl: 1970'lerin başı.

1- Nadir YAPRAK
Meksutoğlu, Hacı Osman Şen Damatı, Köyümüzün ilk TECİRİ.(Canlı hayvan tüccarı.)

2- Kemal YILMAZ
Celaloğlu, ilkokulumuzun gönüllü bekçisi, öğretmenlerimizin komşusu, özellikle sevgili öğretmenimiz Mustafa Açıkgöz merhumun köydeki sağkolu.

3- Ali Rıza BAKİOĞLU
Kazımoğlu, eski muhtar Rıfat Koşar'ın damatı, 1996 yılında Akbulut Köyü muhtarlık olunca Kaymakamlıkça atanan ilk muhtar Sunay Bakioğlu'nun babası, Akbulut Köyü Camii ve Okulunu yaptıran, mahalleler arası yolları açtıran, köye ulaşım için gerekli olan 7 adet köprüyü yaptıran, köyün okuyan gençlerini madden ve manen destekleyen, köyün menfaatları için kimsenin gözünün yaşına bakmayan, buna mukabil yumuşacık bir kalbe sahip "Mıkdar Ali", kısaca Akbulut Köyü'nün mimarı.

4- Hasbi ŞAHİN
Salihoğlu, (özellikle ormanlar olmak üzere) köy korucusu, başta öküz arabası(kağnı) olmak üzere tarımsal alet ve edevat ustası, sekiz çocuk babası, köyün sevilenlerinden.

5- Orhan AY (Ayakta)
Mendüoğlu, genç yaşta "kara sevda"dan ölen, köyün mazlumlarından.

6- Hacı Habib MERAL
Oflu. Akbulut Camiisinin arsasını bağışlayan, inşası ve ihyası için Karadeniz bölgesini il il gezerek bağış toplayan, imamlık kadrosu verilene kadar ve kadro sonrasında da bu işi sürdüren; caminin imam ve müezzinliğini yapan, 80 yaşında cuma imamlığı için Muştalı hocadan ders alarak bu işi de öğrenen, gençleri cami, cemaat, Kur'ân-ı Kerim konularında özendiren, köyün manevi mimarlarından...
/Çetin KOŞAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder