16 Nisan 2007 Pazartesi

Lütfen Yazın.



Bilmiyorum.
Sadece var.
Ama madem var.
Kafamda düşündüğüm söyle bir birleşim;

Madende kömür çıkartan isçiler öğle yemeklerini bizimle paylaşsın. Bir resimlerini, bir kaç cümle ile paketlesinler. Kapımızı tık tık!  Çalsınlar.  Sevinelim. Güneydoğudaki fedakarlıkla çalışan öğretmenler.  Yörelerinde fark yaratabilmiş insanlar anlatsınlar bize. Bir genetik mühendisi bir deneyini bizimle paylaşsın.   Örnek insanlardan haberimiz olsun.   Bir bilim insanı terini silerken... Böyle bir samimiyet sinerjisi oluşursa.   

Bilim,Teknoloji, Biyoloji, Arkeoloji Ve San'at...   Yüreğimizin aynası. Bir ortaokul öğrencisi hayat hakkındaki düşüncesini yazsın.  Askerimiz oraları anlatsın.   Türkiye İstanbul, Ankara'dan ibaret değil. Dünyadaki başka insanları da aramıza çağıralım.  Öğrenmeye, bilmeye, bizi cahilliğin esaretinden kurtaracak her harfe sarılalım.

Ağaçlar, kuşlar, kelebekler ve tüm doğa da bizimle birlikte dönsün.   Düşündükçe.   Anladıkça. Bazen bir kitabın cümlesi.   Bazen bir film.   Bir köşe yazısı. Politikacılarla bire bir yaşadıklarınız, iyi kotu anılarınız, haklarında düşündükleriniz. Sivil toplum örgütlerinden kendimize yakin bulduklarımıza destek olalım.

Güzel Türkçe'miz.   Dünyayı anlamak için İngilizce deyimler öğrenmek. Bazen hoşunuza giden bir sofra resmi, bazen mimarisine hayran kaldığınız bir bina, bazen de başka insanlar.  Bunu da yazmalıyım dediğiniz.   Kaleminizin ucundaki hayatınız. 
              
Lütfen yazın. 
B i r b i r i m i z d e n haberimiz olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder