Suda haşlama olarak pişirilen tavuk eti kemiklerinden ayrılarak elle ince ince parçalanır. Hersenin güzel olmasının koşulu, yemekte kullanılan tavuğun yaşlı, ve serbest dolaşan tavuklar olmasıdır. Bunun sonucu etin sert ve lifli olması dolayısıyla tadın artmasıydı. Tavuğun pişirildiği suda yarma, ince kıyılmış soğan, elimizde bulunan baharat türleri ve tuz eklenerek kaynatılır. Yemek suyunu çekmeye başlayınca tavuk etleri ilave edilerek etin her tarafına ulaşması ve lif lif ayrılması için bir ağaç kaşıkla (Kepçe) iyice karıştırılarak koyu kıvam. sağlanana kadar karıştırılır. Suyunu tam çekene kadar pişirilir. Servis tabağına alındıktan sonra kızdırılan tereyağı üzerine dökülür. Bu yemek aynı zamanda bir davet, düğün ve bayram yemeği olup hâlihazırda yapılmaktadır.
/Hicabi AY
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder