13 Ekim 2007 Cumartesi

Kaypak


Buğday unundan maya ve tuz ilave edilmeden oklava ile açılabilecek kıvamda hafif sertçe hamur yoğrulur. Ahşap yer sofrasının üzerinde hamur oklava ile yufkadan az daha kalınca şekilde açılır. Son tur oklavaya sarılan hamur bıçakla oklavanın boylamasına boydan boya kesilir. Daha sonra yaklaşık iki üç santim eninde şeritler halinde tekrar kesilir. Bunlarda tekrar bir santimetre kare şeklinde doğranır, arzuya göre üçgen şeklinde de doğranabilir. Daha sonra hamuru açarken yapışmaması için üzerine ektiğimiz unun fazlasının giderilmesi için kıydığımız bu malzeme elenir. Bir tencere de tuzunu ilave ederek kaynattığımız suya karıştırılarak ilave edilir ve makarna şeklinde pişirilir. Piştikten sonra suyu süzülür ve bir tencere içerisinde kızdırdığımız yağın üzerine dökerek iyice karıştırılır. Yemeğimiz bu şekilde tamamlanmış olur.
Afiyet Olsun!
/Hicabi AY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder